logo
Çağrı Merkezi;
(0533) 570 80 25
Bize Yazın;
smyrnayanginn@gmail.com

Yangın Tüpü Dolumu

Yangın durumunda en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başında yangın tüpleri gelmektedir. Köpüklü, sulu ya da farklı maddelerden bir araya getirilerek doldurulan yangın tüpü dolumu işlemlerinin ise sürekli kontrol edilmesinde yarar vardır. Devlet kurumları başta olmak üzere her apartmanda, dairelerde, iş yerlerinde ya da buna benzer daha birçok yapıda olması gereken yangın tüpleri şiddeti yüksek yangınların söndürülmesi için kullanılmakta olup aynı zamanda da insanların olumsuz etkilenmemesi adına da yine yangınların etkisiz hale getirilmesinde kullanılmaktadır. Yangınlarda ilk müdahale genellikle o alanda yer alan kişiler tarafından yapılır.


İtfaiye gelene kadar oradaki aletler yardımıyla yangına müdahale edilir. Bu aletlerin başında ise yangın söndürme tüpleri gelmektedir. Yangın tüplerinin etkili olamadığı büyük çaptaki yangınlar ise itfaiyeler geldikten sonra söndürülür. Yangın tüplerinin daha etkili ve verimli kullanılması adına da içlerinin dolu olması gerekmektedir. Bu anlamda yangın tüpü dolumu oldukça önemli olup sürekli olarak da kontrol edilmesi gereken bir işlemdir.


Yangın Tüpü Dolumu Nasıl Yapılır?

Yangın tüpü dolumu nasıl yapılır? sorusu ise özellikle de apartman görevlileri, yüksek bina sahipleri gibi kişiler tarafından sorulmaktadır. Buna göre ilk etapta yangın söndürme tüplerinin bakım ve dolum işlemleri için çok dikkatli davranmakta ve standartlara uygun malzemelerle kontrollerin yapılması da gerekmektedir. Dolum işlemi için işleme alınan cihazın ilk önce içerisindeki azot yani itici gazın boşaltılması gerekmektedir. Azot gazının boşaltımından sonra tüpün vanası sökülerek içerisinde yer alan kimyasal madde de vakum makinesi tarafından boşaltılması gerekmektedir. Bu işlemin ardından ise gövde üzerinde yer almakta olan kontrol geçmişi ya da üretim tarihine bakılır. Kullanım süresi dolan tüpler hidrostatik testten geçirilir. Ancak gövde kullanum süresi geçmeyen, gövdesi üzerinde korozyon ve darbe olmayan tüpler için dolum işlemlerine başlanır.

Cihazın iç tarafı boş biçimde vakum makinesine konularak toz vakum makinesi ile gövdenin içerisine boşaltım işlemi başlatılır. Bu işlemin ardından ise daha önce gövde üzerinden sökülen vananın içi sökülerek temizlenmelidir. Vana hazır hale geldikten sonra da cihazın üzerine konup cihaz kapatılır.


Yangın Tüpü Dolumu Fiyat

Yangın tüpü dolumu fiyat olarak ise oldukça uygundur. Yangın tüplerinin boyutuna göre fiyatlar da değişmektedir. Kilogramlarına göre ayrılan yangın tüplerinin dolumu işleminde harcanan ürün seviyesine göre de fiyatlar değişiklik göstermektedir. Buna göre çok fazla uçuk fiyatlar olmamakla birlikte yangın tüplerinin en iyi biçimde doldurularak yangınlara karşı hazır hale getirilmesinde yarar vardır.

Özellikle de yüksek binalara sahip olan kişilerin hazır tutması gereken yangın tüplerinin dolumu için çeşitli varyasyonlar da denenebilir. Belirli zaman aralıklarında kontrol edilecek biçime mutlaka dolum işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Aksi taktirde yangınlara müdahale için gerekli teçhizat bulunamaz olup yangınlar da büyük felaketlere yol açabilir.